Egészség

Heteken belül támadásba lendülhet az influenza

Az enyhe idő miatt elképzelhető, hogy korábban érkezik meg a járvány idén.

Egyre gyakoribbak a megfázásos, náthás megbetegedések, melyek oka valamilyen vírusfertőzés. Nagyon sokan fordulnak orvoshoz már most torokfájás, fejfájás és makacs nátha miatt – számolt be a Tények.hu.  Az ÁNTSZ honlapján azt írja, október 1-7 között 3500 ember fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

A műsornak nyilatkozó háziorvos szerint nagyon sok fiatal megy vissza az orvoshoz antibiotikumos kezelés után másodszor vagy akár harmadszor is influenzaszerű tünetekkel. Az ok feltehetően az évszakhoz képest enyhe idő.

A Tényeknek nyilatkozott egy oltóorvos is, aki elmondta: megjósolhatatlan, mikor kezdődik az influenzajárvány, a kora őszi hónapoktól kora nyárig bármikor előfordulhat, de a legjellemzőbb a decembertől februárig tartó időszakban.

Mivel a betegség ellen fontos időben védekezni, a háziorvosokhoz heteken belül megérkezik az influenza elleni védőoltás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top