Egészség

A kórház és az utazási iroda is embertelenül bánt egy családdal, miután a gyerekek vért hánytak

Legalábbis ezt állítja az anya, akinek a dominikai nyaralása vált rémálommá.

A brit Billie Baker és Reiss Monksfield a Dominikai Köztársaságba indultak nyaralni három gyerekkel szeptember végén. Közülük ketten, Sienna és Tommy szalmonellás ételfertőzést kaptak az út során. Őket kórházba kellett vinni, mert véres volt a hányásuk. A kórházban viszont barátságtalan és elégtelen ellátást kaptak, és csak ötezer dollárért (mintegy 1,4 millió forint) vitték volna át őket egy jobb ellátást biztosító kórházba.

A pénz kifizetése nélkül a kórházból sem távozhattak. A TUI utazási iroda, amelynek előzőleg hatezer fontot (2,2 millió forintot) fizettek a nyaralásért, Baker állítása szerint semmit nem tett azért, hogy megoldja a konfliktust. Sőt további 500 fontot kértek azért, mert át kellett szervezni a család hazaútját.

Forrás: SWNS

A pár ekkor kért segítséget a brit követségtől. Ők végül kapcsolatba léptek a biztosítóval, és utaltak elég pénzt a kórháznak. Billie Baker azt mondja, az utazási iroda azóta nem is reagált a panaszára, ezért a sajtóhoz fordult a történetével. A TUI képviselője ezek után azt nyilatkozta, sajnálják a család kényelmetlenségeit, és kivizsgálják az esetet. 

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top