Egészség

Rákkal diagnosztizálták a kétéves kislányt, miközben az édesanyja emlődaganattal küzdött

Kislánya születése után mellrákot diagnosztizáltak nála, majd a rák elleni küzdelem végén kiderült, hogy gyermekének agydaganata van. Ma már mindketten tumormentesek, és együtt segítik a rák elleni küzdelmet.

Alig hogy életet adott kislányának, Jadnek, Hayley Reeves egy többéves rák elleni küzdelem közepén találta magát, miután daganatot fedeztek fel az egyik mellében. Nem sejtette, hogy 18 hónappal később kislánya sokkal nagyobb bajban lesz.

A kislány eleinte csak letargiás volt, aztán már a reggelek és az esték sem múltak el hányás nélkül, majd a rosszullét általánossá vált, mielőtt enyhe remegés lett úrrá a gyermek jobb oldalán. A helyi kórház sürgősségi osztályán egy MRI-vizsgálat után kiderült, a kislánynak agydaganata van.

„Olyan volt a hír, mint egy szívroham. Péntek délután diagnosztizálták, hétfőn már műtötték. Borzalmas volt, hogy olyan keveset tudnak a daganatról, ami nagyon nagy volt. A legnyugtalanítóbb gondolat mégis az volt, hogy a gyermekemnek szörnyű dolgokat kell majd átélnie” – mesélte a Yahoonak az édesanya. „Sokkal könnyebb volt magamat néznem három éven keresztül, ahogy a rákkal küzdök.”

Forrás: Yahoo

Az első műtétet három másik követte, a kis Jade kemo- és őssejtterápiát is kapott, majd hónapokkal később egy újabb műtét várt rá, hogy eltávolítsák az agyából a tumor maradványait, viszont ez a műtét nem várt komplikációkkal járt. Jade a kezelések miatt vese- és májkárosodást szenvedett, és daganateltávolítás közben megsérült a beszédközpontjának egy része is.

Jade azóta már hatéves és tumormentes, most kezdte az első évet az iskolában. „Nagyon szeret kirándulni és táncolni, mozgékony, gyors, szereti a futást és az úszást, mint egy normális hatéves kislány” – mondta Hayley Reeves, aki a közelmúltban a „Bulid for a Crue” projekt nagykövete lett, amelynek célja, hogy pénzt gyűjtsön a gyermekkori rákkutatásra. Házakat építenek, amelyeket aztán elárvereznek, és a bevétellel a Gyermekrák Intézetet támogatják.

Legutóbbi házukat 21 nap alatt építették fel helyi vállalkozók és cégek adományaiból és segítségével. Az árverést október 21-én tartották.

Hayley szerint amíg az emberek nem tapasztalják a saját környezetükben, addig elképzelni sem tudják, mennyi gyermek érintett  daganatos megbetegedésekben. Szerinte ezért fontos támogatni a gyermekrák elleni orvosi kutatásokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top