Egészség

Csótányok lepték el az egyik budai kórházat

Az egyik beteg szabályosan sokkot kapott a rovarinváziótól, a nővérek csak annyit mondtak, tudnak a problémáról, de nem tettek semmit.

Egész csótányhordák terrorizálják a Budai Irgalmasrendi Kórház betegeit – írja egyik olvasója beszámolója alapján a HVG.hu.

Annát három hete utalta be orvosa a kórházba, mint mondta, szerencsésnek érezte magát, mert a lerobbant épületegyüttes modernebb, Árpád fejedelem úti szárnyába került. Öröme azonban nem tartott sokáig, már az első este randalírozó csótánycsapatba botlott a közös fürdőhelyiségben.

Fotó: MTI Fotó / Komka Péter

A nő irtózik a bogaraktól, ezért úgy döntött, inkább kihagyja a zuhanyozást, de a kórterembe visszatérve az ágya alatt is csótányt talált. Szólt az ügyeletes nővérnek, aki egyáltalán nem tűnt meglepettnek, és csak annyit mondott, ez egy régi probléma, amivel sajnos nem tudnak mit kezdeni, ha jót akar magának, tegye fel a táskáját egy székre, nehogy abba is beleköltözzenek a rovarok.

Mint mondta, legszívesebben hazament volna, de ezt az állapota miatt nem tehette meg. Kórházban töltött két hete a folyamatos „csótányvadászat” jegyében telt el, utolsó éjszakáját kénytelen volt átvirrasztani, mert annyi csótány hemzsegett a sötétben, hogy szobatársai egyike, egy hetvenes, szintén rovariszonyos hölgy szabályos sokkot kapott, nyugtatót kellett beadni neki.

Másnap reggel egy nővér három csótánycsapdát állított fel a kórtermükben, de a probléma sajnos ettől sem oldódott meg, a csótányok nem tűntek el, legfeljebb egy kicsit kevesebb lett belőlük.

A lap az ügyben a kórház főigazgatóságát is megkereste, szerették volna megtudni, általános probléma-e az intézményben a rovarok jelenléte, és hogy mikor tartottak utoljára csótányirtást, de többszöri megkeresésük ellenére sem kaptak választ.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top