Egészség

Egy lábbal, két mankóval teljesítette a Spartan Race versenyt

Zsolt nem versenyzett senkivel, csak saját magát és korlátait akarta legyőzni az akadályfutó megmérettetésen.

A háromszéki Keresztes Zsolt legyőzte a rákot, elvesztette egyik lábát, de jelenleg is aktív életet él, sportol. A 27 éves, Kercsóként ismert fiatalember nemrég tért haza a miskolci Spartan Race versenyről – írja a kronika.ro.

Az én kategóriámban ötnél több kilométer és húsznál több akadály volt, ez a végére 8,6 kilométer lett 22 akadállyal. (…) Nem versenyeztem senkivel, csak saját magamat és a korlátaimat akartam legyőzni” – mondta el Zsolt, aki épp a lábamputációja előtt ismerkedett meg az akadályfutással.

Forrás: Jakab Attila (JakabA-Challengephoto)

Egy lábon, két mankóval 2078. lett a célba érkező 2741 versenyző közül, ami megerősíti a hitét önmagában, és előrelendíti a következő kihívások felé.

Forrás: Jakab Attila (JakabA-Challengephoto)

Jelenleg arra vár, hogy egy osztrák cég elküldje Bukarestbe a személyre szabott Genium X3 robotlábat, amelyet több mint ezer ember adományából sikerült kifizetni. A protézissel további akadályfutó versenyeken szeretne részt venni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top