Egészség
Szponzorált tartalom

5 tipp az érzékeny bőr ápolására

Gyakran kipirosodik, könnyen kiszárad és viszket a bőröd? Ha a válaszod igen, te is az érzékeny bőrűek táborát erősíted. Így ápold a bőröd, hogy szép és egészséges legyen!

Az érzékeny bőrnek nem tesznek jót a kemikáliák és az erős fűszerek, de az alváshiány, valamint a stresszes életmód is hamarabb megmutatkozik rajta, mint a normál bőrön.

Ne vidd túlzásba a sminkhasználatot

A túl erős smink a mozivásznon és a színpadon kívül sehol nem mutat jól. Teljesen mindegy hány éves vagy, a vastag alapozóréteg azon kívül, hogy mesterkélt, csak idősebbnek mutat, és a bőrödnek sem tesz jót. Bőröd egészsége érdekében ne vidd túlzásba az alapozó és a púder használatát, sminkelés előtte pedig kend be az arcot hidratáló, frissítő géllel, ami gyorsan felszívódik, így nem pirosodik ki napközben a bőröd.

Tisztítsd kíméletesen az arcod

Az arcodra ne használj szappant, mivel szárít, és ha valaha eszedbe jutott tusfürdővel arcot mosni, mondj le róla. A te barátod a tiszta víz, és az érzékeny bőrre kifejlesztett, színezék és illatanyag mentes arctejek. Ha vízálló a sminked, nemcsak a szemedre, hanem az arcodra is használhatsz olajos bázisú szemfesték lemosót.

Ápold a bőrödet

A színes, szagos tusfürdők és krémek helyett válassz gyógyszertári készítményeket a fürdéshez, és a testápoláshoz is. Az arcodra használj vizes bázisú, könnyen felszívódó krémet, vagy olyan gélt, ami nyugtatja az irritációra hajlamos bőrödet.

Használj gyógynövényeket

Az aloe vera az egyik legtökéletesebb gyógynövény a földön, a bőrápolásban pedig a dobogósok között foglal helyet. Nagyon gyorsan beszívódik, és azonnal érezni fogod bőrnyugtató hatását. A körömvirág is jó hatással van az érzékeny bőrre, remek hidratáló, gyorsítja a hámképződést és csökkenti az irritációt.

Kerüld az erős napfényt

Mivel az őszi napfény legalább olyan erős, mint a tavasz első napsugarai, ezért nemcsak a perzselő nyári napokon, hanem egész évben óvnod kell a bőrödet. A napfényre és D-vitaminra szüksége van a szervezetünknek, azonban arra vigyázz, hogy hosszabb ideig még ősszel se tartózkodj a napon anélkül, hogy fényvédő krémet használnál. Ha mégis kipirultál a naptól, a hűsítő, nyugtató gélek enyhülést hozhatnak az irritált bőrnek.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top