Egészség

Viszketés? Bőrirritáció? Tegyen ellene! (x)

A bőr testünk legnagyobb szerve. Számos fenyegetéstől és külső támadástól véd meg minket – természetestől és mesterségestől egyaránt. Ha irritálttá válik, begyullad, megsérül, viszketni kezd, a tünetek pedig aggasztóak és nagyon kellemetlenek lehetnek. A bőrviszketésnek alapvetően igen sok kiváltó oka lehet, mint például a kutyaszőrre vagy gyapjas pulóverre adott allergiás reakció, de lehet különböző érzelmi oka is, mint a stressz.

Amikor a bőr viszket, tipikus reakció a vakaródzás. A vakaródzás megkönnyebbülést jelent, mert a vakarás okozta enyhe fájdalom elvonja a figyelmet a viszketésről. A vakarás azonban fokozhatja az irritációt és bakteriális fertőzésnek teheti ki a bőrt. Szerencsére vannak hatékony szerek a viszkető bőrre, mint például az antihisztamin tartalmú Fenistil gél, mely gyors enyhülést nyújt a viszketésre. ¹

Tudta, hogy a Fenistil gél 5 különböző okból fellépő bőrviszketés enyhítésére is megfelelő?

A viszketést¹ a szervezetben az allergiás reakciók során felszabaduló hisztamin hatásának gátlásával szünteti meg. A gél a bőrbe történő felszívódását követően gyorsan, akár néhány perc alatt csillapítja a viszketést.
A Fenistil gél ezen kívül helyi érzéstelenítő hatással is rendelkezik. Gyorsan behatol a bőrbe, nem tartalmaz illatanyagot és színezéket, és gyermekek valamint felnőttek is használhatják.²

4az1ben claim

1 Bőrkiütéssel, csalánkiütéssel, rovarcsípéssel, napégéssel és felületes égési sérüléssel összefüggő viszketés csillapítására.
2 A megfelelő alkalmazáshoz és adagoláshoz olvassa el a betegtájékoztatót.
3 A hidrogél formulának köszönhetően.
Dimetindén-maleát hatóanyagú, vény nélkül kapható gyógyszer. • A védjegyek tulajdonosa vagy engedélyezett használója a GSK vállalatcsoport.
GlaxoSmithKline-Consumer Kft., 1124 Budapest, Csörsz u. 43. • Fenistil 1mg/g gél, 50 g • CHHU/CHFENI/0013/18, Elkészítés dátuma: 10.10.2018

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top