Egészség

Szétrúgták a 20 éves kézilabdás lány veséjét, abbahagyja a sportot

Kézilabdameccsen történt brutalitás miatt Szalkai Adrienn egyik veséjét szinte teljes egészében ki kellett operálni. A súlyos sérülés nyomán vizsgálat indult.

A Kóka KSK 20 éves kézilabdázója, Szalkai Adrienn veséjét szétrúgták a Százhalombattai KE Pest megyei női felnőttmérkőzésen, ezért úgy döntött, hogy felhagy a versenysporttal – írja a Bors. A fiatal sportoló, akit az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézetben kezelnek, kétórás műtéten esett át, három részre szétrobbant jobb veséjét szinte teljes egészében ki kellett operálni, olyan durván belerúgtak.

Képünk illusztráció

Elmondása szerint a meccsen a Százhalombatta egyik játékosa a térdével erősen megrúgta a bordája alatt. „Fájdalmamban ordítottam, miközben hallottam, nem mozdítanak el fekvő pozíciómból azért, mert attól tartottak, hogy súlyos belső sérülést szenvedtem. Fél óráig feküdtem mozdulatlanul a pályán, mielőtt a mentők elszállítottak” – mesélte a történteket Adrienn.

A Pest Megyei Kézilabda Szövetség teljes körű vizsgálatot indított, hogy kiderítse, kit vagy kiket terhel a felelősség a súlyos sérülés miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top