Egészség

Nem akarta, hogy kerekesszékben tologassák, inkább végigkúszott a repülőtéren

Egy mozgássérült sportoló beperelte a londoni Luton repülőtér üzemeltetőjét, mert motoros kerekesszéke a gépen maradt. Azt mondja, a személyzet megalázóan viselkedett vele.

Beperelte a londoni Luton repülőteret egy mozgássérült parasportoló, mert motoros kerekesszéke fent maradt a repülőgépen – írja a Fox News. A deréktól lefelé megbénult férfinak ugyan felajánlották, hogy egy hagyományos kerekesszékben keresztültolják a terminálon, de ő megalázónak érezte ezt, ezért inkább végigkúszott a repülőtéren.

„Hosszú éveken át keményen dolgoztam azért, hogy megőrizhessem a függetlenségemet. Nagyon megalázónak és lealacsonyítónak éreztem volna, hogy beleüljek egy olyan székbe, amit felajánlottak nekem” – mondta Justin Levene a BBC-nek nyilatkozva.

Levene húszévesen bénult meg egy félresikerült gerincműtét miatt. Mint mondta, szerinte a repülőtéren nem voltak meg a megfelelő feltételek a mozgássérült utasok szállítására. „Minden egyes repülőteret fel kellene szerelni az ehhez szükséges eszközökkel. Mi több, olyan megoldásról is gondoskodniuk kellene, amely lehetővé teszi, hogy (a mozgássérültek) önállóan közlekedhessenek. Azokat sem szabadna rákényszeríteni arra, hogy mások segítségétől függjenek, akik kerekesszékben ülnek” – jelentette ki.

Levene szerint a repülőtér személyzete „semmiféle empátiát nem mutatott” vele kapcsolatban. A Luton üzemeltetője egy a BBC-hez eljuttatott nyilatkozatban igyekezett megvédeni magát, mint írták, a személyzet a körülményeknek megfelelően viselkedett.

„Miközben sajnáljuk, hogy Mr. Levene nem volt elégedett a szolgáltatással, tökéletesen meg vagyunk elégedve azzal, ahogy a munkatáraink kezelték a helyzetet” – hangoztatták, hozzátéve, mindent elkövettek, hogy segítsenek a mozgássérült férfinak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top