Egészség

Tízmilliót követel a kórháztól édesanyja halála miatt, az intézmény nem fizet

Tibor édesanyja tavaly meghalt epeműtét közben, de hiába perelik kártérítés miatt a kórházat, az intézmény nem hajlandó fizetni.

Az 52 éves Frey Tibor tavaly ősszel veszítette el édesanyját, aki egy rutineljárásnak számító epeműtétbe halt bele. A 68 éves Ágnest laparoszkópos műtéti eljárással operálták, e közben szén-dioxidot juttatnak a hasüregbe, hogy a szervek szétváljanak.

Az asszony boncolása közben kiderült, hogy halálnak közvetlen oka a műtét közben kialakult szúrt májsérülés volt, illetve az így a véráramba jutó szén-dioxid okozta embólia és heveny szívelégtelenség.

A férfi 10 millió forint kártérítést követelt kórháztól, mert ügyvédje szerint az orvosok nem jártak el elég körültekintően. A műtét előtt nem végeztek hasi ultrahangvizsgálatot, ami kideríthette volna, hogy Ágnesnek az átlagosnál nagyobb mája van. Ha észreveszik, és az orvosok módosítják a befúvás tervezett helyét, Ágnes halála elkerülhető lett volna.

„Az eset körülményeinek vizsgálata alapján a követelésnek mind jogalapját, mind az összegszerűségét vitatjuk, peren kívüli egyezségre nem látunk esélyt” – írta elutasító válaszában a kórház.

Blikk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top