Egészség

Mérgező gyerektálakat hív vissza a Müller – fotó

Melamint tartalmazó, gyerekeknek szánt termékek miatt adott ki riasztást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a tálkákat a Müller drogériák forgalmazzák.

Melaminkioldódást mért gyerekeknek szánt, kínai bambusztálkából a német hatóság november közepén. A melaminos tálkákat a német Müller drogériák forgalmazzák, ezért Magyarországra is jutott a termékekből. A Nébih úgy tudja, a német nagykereskedő elrendelte a termék piacról történő kivonását és visszahívását.

A melaminos termék azonosító adatai

  • A termék neve: Nüby bambuszból és kukoricából készült tálka (Nüby Teller, Made from Bamboo & Maize, Eco-Friendly)
  • Származási ország: Kína
  • Forgalmazó: Müller Drogéria Magyarország Bt.
  • EAN kód: 048526055005
  • RASFF referenciaszám: 2018.3350

Forrás: Nébih

A Nébih arra kéri a magyar fogyasztókat, hogy ne használják a fenti azonosítóval rendelkező tálkákat, mert azokból hő hatására melamin oldódhat ki. Augusztusban szintén a Müller drogériákból kellett visszahívni a hasonló márkanév alatt forgalmazott, gyerekeknek szánt bambuszpoharakat, amelyekből ugyancsak melamin oldódott ki hő hatására.

A melaminról

A melamin nitrogéntartalmú, heterociklusos, aromás szerves vegyület. Elsősorban a műanyagiparban alkalmazzák formaldehidgyanták készítésére, de ciromazin származékát rovarölő szerként is felhasználják. A melamintartalmú edényekből, konyhai eszközökből hő hatására melamin oldódhat ki, amely vesekárosodást idézhet elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top