Egészség

Oltásellenes minisztert neveztek ki Olaszországban, kirúgta a tanácsadóit

Pártja az alternatív gyógymódokban hisz.

Az olasz egészségügyi miniszter, Giulia Grillo kirúgta az olasz Legfelsőbb Egészségügyi Tanács összes tagját. Ez a testület ad egészségügyi kérdésekben tanácsokat az olasz kormánynak. A háttérben az áll, hogy az egészségügyi tárcát vezető Öt Csillag Mozgalom ellenzi a kötelező védőoltásokat, ellenben támogatja az alternatív gyógymódokat – írja az Inforádió.

Grillo azzal kommentálta döntését, hogy „helyet kell csinálni az újnak, és ezért más, rátermett emberek előtt is ki kell nyitni az ajtót”. A 30 fős testület menesztése, köztük számos tekintélyes orvosprofesszor kirúgása valósággal sokkolta az olasz tudományos életet. Szakértők szerint a testületet most megbízható káderekkel töltik fel szakemberek helyett.

Giulia Grillo (fotó: Alberto PIZZOLI / AFP)

Az Öt Csillag Mozgalom és koalíciós partnere nyáron felfüggesztette azt a törvényt, amely szerint a szülőknek igazolniuk kell, hogy gyerekeik 10 kötelező védőoltást kaptak, mielőtt bölcsődébe vagy óvodába küldik őket. Eközben  az Európai Járványügyi Központ szerint Olaszország az összes, Európában regisztrált kanyarós megbetegedés 34 százalékáért volt felelős. Ennél több kanyarós eset csak Romániában volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top