Egészség

Alkalmi munkával gyűjtött pénzt legjobb barátja sírkövére a 12 éves kisfiú

Karácsonyig folytatódik az adománygyűjtés a leukémiában elhunyt kisfiú családjának.

Egy 12 éves amerikai kisfiú úgy döntött, hogy alkalmi munkákat vállal, hogy pénzt gyűjtsön legjobb barátja sírkövére – írja a LadBible. Kaleb Klakulak és Kenneth „K. J.” Gross másodikos koruk óta a legjobb barátok voltak. Kenneth azonban leukémiás lett, és idén májusban elhunyt. Az orvosok többféle kezeléssel is megpróbálkoztak, de nem sikerült meggyógyítaniuk. Végül pangásos szívelégtelenségben hunyt el.

Facebook

Kenneth családja annyira szegény, hogy sírkövet sem tudtak venni kisfiuk sírjára. Ezért egykori barátja, Kaleb úgy döntött, hogy saját kezébe veszi a dolgokat. Apró munkákat vállalt (például üvegeket gyűjtött és leveleket gereblyézett), ezenfelül pedig egy adományozóoldalt is létrehozott barátja családja számára.

Úgy tervezte, 2500 dollárt fog összegyűjteni. Végül sikerrel járt, ám az adományozás még két héten keresztül folytatódik, Kaleb ugyanis azt szeretné, hogy – a körülményekhez mérten – újra sínre kerüljön a család élete. Kenneth édesanyja kénytelen volt felmondani, amikor a kisfia állapota rosszabbra fordult, hogy mindig vele lehessen, az egyébként sem túl fényes anyagi helyzetük ezzel tovább romlott. Kaleb még karácsony előtt oda szeretné adni a családnak az összegyűjtött pénzt.

Ha te is szeretnél adományozni, erre a linkre kattintva teheted meg!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top