Egészség

Ideje megerősíteni immunrendszerünket! Megmutatjuk, hogyan

Fáradtság, izomfájdalom, hidegrázás, fejfájás, bedugult orr, köhögés, étvágytalanság és még sorolhatnánk a tüneteket, amelyek az influenza vagy a megfázás velejárói. Ilyenkor télen különösen gyakran fordulhatnak elő ezek a kellemetlenségek, de jobb elkerülni őket, és megerősíteni immunrendszerünket.

A tünetek enyhítésére túl gyakran beszedett gyógyszerek ráadásul további problémákat okozhatnak, gyengíthetik az amúgy sem jól működő immunrendszerünket. Fontos, hogy elébe menjünk a problémának, és apróságnak tűnő, de jelentős odafigyeléssel erősítsük immunrendszerünket.

Megfelelő higiénia fenntartása

Csökkenthetjük a vírusok és baktériumok okozta betegségek megjelenését, ha figyelünk a higiéniánkra. Akármilyen banálisan hangzik is, ennek egyik legalapvetőbb mozzanata a gyakori kézmosás. Képzeljük csak el, mennyi baktérium kerülhet a szervezetünkbe, ha az arcunkhoz vagy a szánkhoz érünk azzal a kézzel, amivel korábban a villamoson vagy a buszon kapaszkodtunk.

Egy forró zuhany

Egy forró fürdő egy pörgős nap után szinte megfizethetetlen. Segít az ellazulásban, enyhítheti az egész napos stressz okozta feszültségünket, ráadásul megszabadulhatunk a ránk rakódott szennyeződésektől is. Mindez jelentősen erősíti az immunrendszert.

Szedjünk probiotikumot!

Az egészség a bélben kezdődik. Fontos, hogy megőrizzük bélflóránk egészségét, hiszen a vitaminok, ásványi anyagok csak így tudnak felszívódni és kifejteni hatásukat.

Fontos a téli immunerősítés

A zöld tea segít

A zöld tea antioxidáns hatása fantasztikus hatással van az immunrendszerünkre. Sikeresen felveszi a harcot a szervezetünket romboló szabad gyökökkel, s így segít megelőzni sokféle betegség kialakulását.

Gyorsan az ágyba!

Aludjunk sokat vagy legalább 7 órát naponta. Egy felnőtt szervezetnek ugyanis legkevesebb ennyi időre van szüksége, hogy összeszedje magát,  és erős maradjon. Persze nemcsak az alvás hossza, de a minősége is jelentőséggel bír. Teremtsük meg a feltételeket egy nyugodt, pihentető alváshoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top