Egészség

Utolsó karácsonyára készül a rákbeteg kisfiú és családja

Közösen készül családja a 11 éves Reece Ropert utolsó karácsonyára, miután a kisfiúnál végső stádiumú agydaganatot diagnosztizáltak az orvosok, és azt mondták, már csak hat hónapja van hátra.

Két héttel ezelőttig Reece Ropert egészséges, 11 éves kisfiúnak tűnt, édesanyja azután vitte el orvoshoz, hogy először sántítani kezdett, majd zavarossá vált a beszéde. A vizsgálatok kimutatták, hogy a kisfiú tüneteiért egy végső stádiumú, inoperábilis agydaganat a felelős. Tapasztalatuk alapján az ilyen típusú rákos betegek a diagnózis után 6-12 hónapig élnek még.

Az angliai Wombourne-ben élő Reece családja most összefogott azért, hogy a fiú élete legjobb karácsonyát élhesse át.

„Ez lesz az utolsó karácsonyunk együtt, és azt szeretnénk, hogy szép, kényelmes legyen Reece-nek – mondta a kisfiú 31 éves édesanyja. – Azt szeretném, hogy most királynak érezze magát, mint a legfontosabb ember a földön. Nagyon bensőséges lesz, mert ez lesz az utolsó karácsonyunk. Az egész házat feldíszítjük, és úgy fog kinézni, mint a Mikulás otthona. Ez lesz a valaha volt legemlékezetesebb karácsony. Reece bár tudja, hogy rákos, de nem ismeri a valódi diagnózist. Nem tudok szembenézni vele, csak az kell, hogy boldog legyen. A karácsony igazi családi nap lesz, megkap mindent, amit csak szeretne.” 

Family of 11-year-old are preparing for his last Christmas after he was diagnosed with terminal cancer and given six months to live - SWNS

The family of an 11-year-old with an inoperable brain tumour are preparing for their last Christmas together after he was given six months to live - just two weeks ago. Reece Probert seemed perfectly healthy just last month, but his mum Jenna, 31, took him to the doctors when he suddenly developed a limp and ...

Reece most sugárterápiás kezelést kap, hogy csökkentsék a tumor méretét, és több ideje legyen, amit a családjával tölthet.  

SWNS

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top