Egészség

Egészségtelen lesz az időjárásunk az év utolsó hétvégéjén

Szélből, esőből, sőt havas és ónos esőből is kijut.
időjárás eső ónos eső

Borús, sokfelé esős idő várható az év utolsó hétvégéjén – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

Pénteken a hajnali óráktól elsősorban a Dunától keletre, estefelé pedig inkább már csak a Tiszántúlon várható eső, záporeső. A szél egyre nagyobb területen megélénkül, néhol megerősödik. A minimum-hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 3, a maximum-hőmérséklet 3 és 10 fok között valószínű.

Szombaton a Nyugat-Dunántúlon süthet ki hosszabb időre a nap, míg északkeleten tartósan borult tájak is lehetnek. Érdemi eső elsősorban a nap első felében lehet a Tiszántúlon, a hegyekben havas eső is kialakulhat, hajnalban az északkeleti határ közelében ónos eső sem kizárt. Néhol megerősödik a szél, a leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 4, napközben plusz 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Vasárnap reggelig az ország északi felén, később sokfelé várható eső, illetve északkelet felé haladva egyre nagyobb eséllyel havas eső. Estére kelet felé elvonul a csapadék, de mögötte még egy-egy zápor kialakulhat. A szél erős, főleg az Észak-Dunántúlon viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2 és 8 fok között alakul.

(MTI)

Kiemelt kép: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top