Egészség

Zavarodott háborús veterán késelte meg a győri ápolónőt

A 90 éves férfi megjárta a Don-kanyart.

Bombázásról és háborúról beszélt az a zavarodott, 90 éves férfi, aki kedden hajnalban a nővérekre támadt a győri Petz Aladár-kórházban. Az egyik nővért súlyosan meg is sebesítette, kezét a tenyerétől az alkarja közepéig – mintegy 25 centiméter hosszan – mélyen bevágta.

A Bors úgy tudja, a férfi második világháborús veterán. „Aki megjárta a Don-kanyart, és embereket látott maga mellett meghalni, sosem felejti el a szörnyű élményeket” – nyilatkozta dr. Szeles Géza igazságügyi orvos szakértő. A szakember hozzátette: a háborús veteránoknál oly gyakori poszttraumás stresszről ebben az esetben nem beszélhetünk, de a régi emlékek hosszú évtizedek után is feltörhetnek.

A kép illusztráció (forrás: Profimedia)

Ha pacemakerre várt, az azt jelenti, hogy nem volt megfelelő a keringése. Az agyi keringés zavarai pedig okozhatnak hasonló tüneteket. Nem az ápolónővel volt baja, ilyenkor mindegy, ki tartózkodik ott. Egy ilyen helyzetet úgy kell elképzelni, hogy a beteg egy másik dimenzióban van” – mondta Szeles, aki szerint hasonló esetek leggyakrabban a kórházi elmeosztályokon fordulnak elő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top