Egészség

Két éve újították fel, most mégis bezárják a Merényi pszichiátriáját

A súlyos mentális betegségekben szenvedő pácienseket is ellátó osztályt végleg felszámolják. Akit nem tudnak hazaküldeni, az valószínűleg az OPAI-ba kerül.

Január elseje óta nem vesz fel új betegeket a Dél-Pesti Centrum Merényi Kórház pszichiátriája, és már elkezdődött az osztály kiürítése – írja a Népszava. A mentők az új betegeket átmenetileg négy-öt másik kórház között osztják szét.

Fotó: MTI Fotó / Kovács Tamás

A lap úgy tudja, hogy februártól a teljes területet az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet (OPAI) fogja ellátni. A Merényi pszichiátriáján ápolt betegeket februárig megpróbálják hazaküldeni – akinél ez állapota miatt nem lehetséges, az valószínűleg az OPAI-ba kerül.

A kórház pszichiátriai részlegét legutóbb két éve újították fel 69 millió forintból. A Népszava szerint az osztályról távozó dolgozók közül azok, akik nem tudnak a Dél-pesti Kórházban elhelyezkedni, valószínűleg jóval kevesebbet keresnek majd, mint eddig, mert az intézmény vezetői extra juttatásokkal próbálták enyhíteni a súlyos szakemberhiányt.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, az osztály bezárásának terve először tavaly novemberben merült fel. Akkor még úgy volt, hogy a szakembereket a Nyírő Gyula Kórház és a OPAI veszi át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top