Egészség

Csomagolással együtt vette be a fájdalomcsillapítót, csodálkozott, hogy nem hat

Az orvosok nem hittek a szemüknek, amikor belenéztek a páciens torkába. A műanyag csomagolás a nyelőcsövébe szorult.

Hihetetlen esetről számolt be a BMJ című orvosi szaklap: egy negyvenes éveiben járó ír nő a csomagolással együtt vette be a fájdalomcsillapító gyógyszert.

A Portadown városában élő nő azzal kereste fel az orvosát, hogy hiába szedi a fájdalomcsillapítót, nem hat. „Ráadásul olyan furcsa érzésem van, mintha lenne a torkomban valami” – panaszkodott az asszony.

Fotó: Unsplash

Miután az orvos megvizsgálta, és megbizonyosodott róla, hogy a légzése zavartalan, rendesen tud nyelni, és a nyakát is szabadon mozgatja, hazaküldték. Biztos, ami biztos, a háziorvos röntgenre is elküldte a panaszkodó pácienst, de ott sem találtak semmi rendelleneset, csak „egy kis hegesedést” a gége tájékán.

A Bild beszámolója szerint a nő három nappal később megint visszament a kórházba. Ezúttal injekciós fájdalomcsillapítót kapott, amitől „valamivel jobban érezte magát”. Öt nappal később újra megröntgenezték, és gasztroszkóppal is megvizsgálták a torkát. Az orvosok nem hittek a szemüknek, amikor meglátták a nyelőcsövébe szorult műanyag csomagolást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top