Egészség

Rohamosan terjed a gyerekek között az influenza

Az óvodások és az általános iskoláskorú gyermekek között fordult elő leggyakrabban a megbetegedés.

Tovább tombol az influenzajárvány. A múlt héten, január 21. és 27. között az országban az előző hetinél 70 százalékkal több, 65.000 beteg fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán.

A legtöbben Tolna, Hajdú-Bihar, Borsod-Abaúj-Zemplén és Fejér megyében mentek orvoshoz panaszaikkal. Az elmúlt héthez hasonlóan az óvodások és az általános iskolás korú gyermekek között fordult elő leggyakrabban a megbetegedés. A betegek 37,7 százaléka gyermek, 32,6 százaléka 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 3-5 évesek között arányosan több mint háromszor annyian lettek betegek, mint az országos átlag. Utánuk a 6-14 és a 15-24 évesek között a legmagasabb az influenzások aránya. A betegek 22,8 százaléka tartozott a 35-59 évesek korcsoportjába, és csupán 6,9 százalékuk 60 éven feletti.

Tömeges megbetegedéseket eddig 13 óvodából, 5 általános iskolából, egy bölcsőde-óvodából, egy idősotthonból, valamint négy egészségügyi intézményből jelentettek.

Az influenzajárvány miatt szinte minden kórházban korlátozzák a látogatást, és egyre több intézmény vezet be teljes látogatási tilalmat.

Címképünk illusztráció (iStock)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top