Egészség

Felrobbant a szájában az e-cigaretta, meghalt

A robbanás átszakította az egyik nyaki verőerét. Hiába vitték kórházba, két nappal később meghalt.

Életét vesztette egy 24 éves férfi, akinek szájában felrobbant egy e-cigaretta. Az eset a Texas állambeli Fort Worthben történt a múlt héten. A helyi halottkém jutott arra a következtetésre, hogy William Brown halálát Dallas közelében az e-cigaretta felrobbanása okozta, amitől a baloldali nyaki verőere átszakadt.

A férfi nagyanyja az NBC televíziónak elmondta, hogy unokája épp csak megvásárolta egy üzletben az e-cigarettát, és először használta az autójában. Brown a helyi kórházban halt meg két nappal az után, hogy a robbanást követően kikászálódott autójából, és a járdán összeesett.

A halottkém jelentése szerint az artériaszakadás nyomán agyvérzést kapott, még valószínűleg az autóban. A nyomozók azt közölték a nővel, hogy a robbanást az e-cigi akkumulátora okozta.

William a második ember az Egyesült Államokban, akiről tudni vélik, hogy halálát e-cigi felrobbanása okozta. Májusban Floridában egy 38 éves férfi vesztette életét, akinek a teste és az arca 80 százalékban szenvedett égési sérüléseket a robbanásban.

Az amerikai szövetségi katasztrófavédelem (FEMA) adatai szerint eddig 195 robbanást, tüzet okozott e-cigi az Egyesült Államokban 2009 januárja és 2016 decembere között. Ezekben az esetekben 133 ember sérült meg, 38 súlyosan. Halálos balesetről nem tudtak a hatóságok.

Egy közelmúltbeli tanulmány szerint azonban jóval több ilyen baleset fordul elő. A kutatók kimutatták, hogy 2015 és 2017 között 2035 alkalommal kezeltek embereket e-cigaretta okozta robbanás és égési sérülés miatt a kórházak sürgősségi részlegeiben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top