Egészség

A hibiszkusz nemcsak szép, de segít is

A hibiszkusz a virágkedvelők körében igencsak ismert növény, hiszen gyönyörű virágával bármelyik otthon dísze lehet. A belőle készített teának pedig számos pozitív hatása van a szervezetünkre.

Nagyon sok olyan „csodaszer” van körülöttünk, amiről gyakran tudomást sem veszünk, mert könnyebbnek tűnik a gyógyszereket bekapkodni, ha baj van. Pedig számos gyógyhatású növény alkalmazásával megelőzhetők a betegségek. Ilyen csodaszer a hibiszkusz, illetve a szárított hibiszkusz virágából készített tea.

Hibiszkusszal az egészségért

A rák ellen

A hibiszkusz számos fajtája lelassítja a rákos folyamatokat magas antioxidáns-tartalmának köszönhetően, ugyanis leköti a szabadgyököket.

Fogyókúrabarát

A hibiszkusz gátolja az amiláz termelését, mely felelős a szénhidrátok felszívódásáért. Emellett vízhajtó hatású, ez szintén a fogyást segíti elő, illetve a gyomor- és bélműködést is támogatja.

Stresszoldó

A hibiszkusztea fogyasztása nyugtatja az idegrendszert, a benne lévő flavonoidok ugyanis antidepresszáns hatásúak.

Immunerősítő

Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően nagy segítség az influenzás időszakban. Láz esetén természetes lázcsökkentőként vethető be.

Vérnyomáscsökkentő

Magas vérnyomásban szenvedőknek segíthet a hibiszkusztea, hiszen kitágítja az ereket, így csökkenti a vérnyomást.

A hibiszkusztea elkészítése

Tegyünk másfél liter hideg vízbe 2 evőkanál szárított hibiszkuszt, majd forraljuk fel. Zárjuk le az edényt, és hagyjuk ázni 10 percig. Ha leszűrtük, már fogyaszthatjuk is, de hűtőszekrényben egy napig eláll.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top