Egészség

Lehet, hogy a Facebook azt is tudja rólad, mikor menstruálsz

Egy alkalmazás a felhasználók tudta nélkül továbbította az érzékeny egészségügyi adatokat.

Könnyen lehet, hogy rólad is tudta a Facebook, mikor menstruálsz. Legalábbis ha a ciklusod vezetéséhez a Flo nevű menstruációs naptárat és ovulációs kalkulátort használtad.

Az alkalmazásról ugyanis kiderült, hogy a felhasználók érzékeny egészségügyi adatait titokban megosztotta a Facebookkal – írja az Index.

Olyan adatok kerülhettek így a közösségi oldalhoz, mint hogy mikor menstruál a felhasználó, vagy szeretne-e teherbe esni. Ezeket az információkat aztán a Facebook könnyedén összeköthette az illető többi adatával, hogy még célzottabb hirdetéseket mutasson neki.

A Flo most azt ígéri, felhagynak ezzel a gyakorlattal. Kiadnak egy frissítést, utána a Facebook nem fog hozzáférni az érzékeny adatokhoz. Az alkalmazás honlapja szerint 70 millióan telepítették az appot.

A Facebook szerint a partnereiknek nem szabadna a felhasználók tudta nélkül továbbítaniuk az adataikat, főleg akkor, ha különösen érzékeny egészségügyi információkról van szó.

A közösségi oldal azt állítja, ha mégis eljutnak hozzájuk ilyen információk, igyekeznek ezeket kiszűrni és eltávolítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top