Egészség

Hat év alatt 17 abortusza volt a 27 éves nőnek

Orvosai szerint a rengeteg műtét teljesen tönkretehette a szerencsétlen nő méhét, valószínű, hogy sosem lehet már gyereke.

Hat év alatt 17 abortusza volt egy kínai nőnek – írja a The Mirror. Orvosai szerint a Xiao Ju néven említett 27 éves nő méhét annyira tönkretette a sok műtét, hogy valószínűleg soha nem lehet már gyereke.

Fotó: Unsplash

Zhao Qin, a Shiyani Nőgyógyászati és Gyerekkórház vezető nőgyógyásza elmondta: utolsó műtétje előtt megpróbálta lebeszélni a nőt az újabb beavatkozásról, de hiába – így nem volt más választásuk, el kellett végezniük az újabb terhességmegszakítást.

Junak 21 éves korában volt az első abortusza, nem sokkal azután, hogy megismerkedett a barátjával. Azóta „rendszeres ügyfele” a kórház nőgyógyászati osztályának, évente átlagosan három alkalommal fekszik be.

Zhao szerint a nő méhe borzasztó állapotban van. „A méh bélése papírvékonyságú, és tele van forradásokkal” – jelentette ki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top