Egészség

Szégyen, ahogy ezzel a 80 éves asszonnyal bántak az idősek otthonában

Arccal lefelé, a fejét egy párnára hajtva hagyták magára a kerekesszékes nőt. Az otthon szerint rendben volt az ellátás.

Hatalmas felháborodást váltott ki egy fotó, amelyen egy kerekesszékben ülő idős asszonyt egy asztalra hajolva magára hagytak egy ohiói öregek otthonában.

A megrázó képet egy helyi lelkész tette ki a Facebookra. Azt írta mellé, hogy a 80 éves Esther Brown zihálva és a saját nyálától fuldokolva feküdt arccal lefelé az asztalra tett párnán.

 

A nőre a lelkész és az asszony fia találtak rá a nővérpult egyik sarkában. Amikor meglátták, a fia felkiáltott, az asszony pedig a hangja hallatán minden erejét összeszedve próbálta felemelni a fejét.

Ezután 10 percbe telt, mire megjelent egy alkalmazott, és segített nekik. A megalázó bánásmód miatt a nő fia panaszt tett az Altercare Nobles Pond nevű idősek otthonánál.

Az otthon az eset után közölte: a vádak megalapozatlanok, az idős asszonynak semmilyen gondja nem volt, és továbbra is odafigyeléssel ápolják az intézményben. „Csapatunk továbbra is elkötelezett a mellett, hogy minden bentlakónak együttérző, professzionális ellátást biztosítson.”

A hosszú távú ápolásért felelős ohiói ombudsman közölte, hogy az eset nagyon felháborító, és vizsgálatot indítanak az ügyben.

(Yahoo Lifestyle)

(Nyitókép: Facebook/Julia Wiggins)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top