Egészség

Újabb álorvos bukott le Romániában

Úgy adott ki leleteket, hogy meg sem vizsgálta a pácienst.

Egy hónappal ezelőtt a romániai rendőrség őrizetbe vett egy 26 éves bukaresti férfit egy harmadik kerületi rendelőben – írja a Főtér.ro. A helyiségben több orvosi diplomát, igazolványt és pecsétet találtak, amelyeken különféle szakorvosi feliratok szerepeltek.

Fotó: Unsplash

A férfit nemcsak az orvosi hivatás engedély nélküli gyakorlásával gyanúsítják, hanem csalással, okirathamisítással és eszközhamisítással is. A férfi egyetlen orvosi kamara nyilvántartásában sem szerepel.

Az álorvost egy 34 éves nő jelentette fel még januárban, aki tavaly decemberben orvosi vizsgálatokért fizetett egy olyan cégnek, amely azt állította magáról, hogy egészségügyi vizsgálatokat végez. A cég képviselője ki is állította a vizsgálati eredményről szóló dokumentumot, de anélkül, hogy bármilyen eszközzel megvizsgálta volna a nőt. A pácienst végül egy kórházban dolgozó orvos világosította fel, hogy a dokumentum egyáltalán nem tanúskodik arról, hogy őt képalkotó eljárásokkal vizsgálták volna meg.

A rendőrség az őrizetbe vétel hírével együtt közölte, hogy várják mások jelentkezését is, akiket ez az álorvos kezelt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top