Egészség

Leesett a romos lépcsőről és meghalt egy idős férfi az ajkai kórházban

A beteget éppen elbocsátották a kórházból. Fia szerint a rossz állapotú, málló lépcső is közrejátszhatott édesapja halálában.

Leesett a lépcsőn és meghalt egy idős beteg az ajkai Magyar Imre Kórházban – írja a Magyar Narancs.

A férfit gyógyulását követően éppen elbocsátották a kórházból. A fia ment érte, aki miután megérkezett, édesapját az osztályon hagyva a távolabb parkoló kocsijáért ment. Mire visszatért, édesapját egy rossz állapotban lévő lépcső alján találta eszméletlenül, vérző fejjel.

Képünk illusztráció (Fotó: MTI Fotó / Sóki Tamás)

A lap úgy tudja, hogy a kórházi személyzet már a helyszínen megpróbált segíteni a sérült férfin, majd az intenzív osztályra szállították; ott azonban a gyors orvosi beavatkozás ellenére is életét vesztette.

Fia szerint a lépcső évek óta elhanyagolt, balesetveszélyes állapotban van, a fokok letöredeztek, omladoznak, mállnak, mégsem zárták le. Mint mondja, elképzelhető, hogy a balesetben a lépcső elhanyagolt állapota is közrejátszott.

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Narancs megkereste a kórházak felett a tulajdonosi jogokat gyakorló Állami Egészségügyi Ellátó Központot (ÁEEK), de egyelőre nem kaptak választ a kérdéseikre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top