Egészség

Egy fotóból jött rá az anya, hogy rákos a kisfia

Egy furcsa foltot vett észre a gyerek szemén az egyik fényképen.

Emily Smith csak egy fotót készített a kisfiáról, de a fényképet visszanézve kiderült, hogy a gyereknek egy ritka rákbetegsége van.

A 11 hónapos Jaxsonról vakuval készült egy közeli kép, az anyának pedig feltűnt, hogy a kisfiú egyik pupillája furcsa, szürkés árnyalatú a fotón.

Gyorsan rákerestem a neten, aztán régebbi képeket is visszanéztem. Mindegyiken ugyanazt a fehéres-szürkés foltot láttam

– emlékezett vissza a 23 éves édesanya.

A gyereknél retinoblasztómát diagnosztizáltak az orvosok. Ez a retina rosszindulatú daganata, amely kimondottan csecsemő- vagy kisgyerekkorban jelentkezik.

Jaxsont megműtötték, majd kemoterápiát kapott. Hónapokig úgy tűnt, hogy leküzdötte a betegséget, a daganat nem terjedt tovább. Aztán újabb rossz hírt kaptak a szülők: a rák kiújult.

Újabb sebészi beavatkozásra került sor, majd ismét kemoterápiát kapott a kisfiú. Tavaly az orvosok megállapították, hogy a gyerek állapota ismét stabil, és nincs szüksége további kezelésre.

Ennek már tíz hónapja, a szülők pedig remélik, hogy ez így is marad. Jaxson egyébként szerencsére jól viselte az éveken át tartó megpróbáltatásokat, a korának megfelelően fejlődik.

(Yahoo Lifestyle)

(Nyitókép: YouTube/Caters Video)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top