Egészség

Ismerd meg a világ legönzetlenebb iskolását

A kis Xu Bingyang hat éve segíti ritka izombetegségben szenvedő barátját. A két fiú szó szerint elválaszthatatlan: együtt közlekednek, tanulnak és étkeznek.

Szívmelengető történetről számolt be a LAD Bible: egy 12 éves kisfiú hat éve mindennap a hátán viszi be ritka izombetegségben szenvedő barátját az iskolába.

Képek: Sichuan Online

A két srác a Szecsuán tartományban lévő Meishanban él. Xu Bingyang még elsőben kezdte támogatni a mozgásképtelen Zhang Zét. Azt mondja, szeret a barátja „mankója” lenni. „Jóval nagyobb vagyok, mint ő. Úgy voltam vele, hogy ha én nem segítek rajta, senki sem fog” – mondta a Chengdu Economic Channelnek nyilatkozva.

Xu mindent megtesz azért, hogy barátja befejezhesse a tanulmányait: tanóráról tanórára cipeli magával, még az ebédlőbe és a tanulószobába is együtt mennek.

A kis Zhangot négyéves korában diagnosztizálták a rendkívül ritka myasthenia gravis (kóros izomgyengeség) nevű betegséggel, aminek következtében nem tudja mozgatni a lábait. „Xu Bingyang a legjobb barátom. Mindennap együtt tanulunk, sokat beszélgetünk és játszunk. Nagyon hálás vagyok neki, hogy a gondomat viseli” – mondta a csatornának.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top