Egészség

Valóra vált a mozgássérült kalocsai férfi álma

A kerekesszékbe kényszerült férfi az Amatőr Siklórepülők Egyesületének köszönhetően végre kipróbálhatta a siklóernyőzést. Képek.

Nagy álmát válthatta valóra egy mozgássérült kalocsai férfi, amikor a Magyar Siklórepülők Egyesületének köszönhetően végre kipróbálhatta a siklóernyőzést – írja a Blikk.

Fotók: MTI / Mohai Balázs

Virágos Kis Lajos egy kifejezetten mozgássérültek számára kifejlesztett székben ülve szállhatott fel Holló Attila siklóernyő-oktatóval a kalocsai repülőtéren. Nem ő az első, aki sorstársai közül kipróbálhatta ezt a nem mindennapi élményt, az egyesület ugyanis rendszeresen szervez repülős napot mozgássérülteknek.

„Szeretnénk megmutatni nekik azt a szabadságot, ami az egészséges emberek számára is sosem tapasztalt eufóriát okoz. Nem titkolt célunk megfertőzni őket a repülés szenvedélyéével, akár annyira, hogy majd egyszer önálló pilótákká váljanak” – mondta a lapnak Holló Attila, hozzátéve, két mozgássérült pilóta már van Magyarországon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top