Egészség

Meggondolta magát a fejátültetésre váró férfi

Miután megnősült, és gyereke született, már nem akarja a sci-fibe illő műtétet.

Meggondolta magát a világ első fejátültetésére vállalkozó orosz férfi – írja a LAD Bible. Valerij Spiridnof Werding-Hoffman-szindrómában szenved; a ritka izomsorvadásos betegség miatt nem fejlődött rendesen a vázrendszere, ezért járni sem tud.

Valerij Spiridnof már nem akar fejátültetést (Fotó: YURI KADOBNOV / AFP)

„Tudom, hogy hatalmas kockázatot vállalok, ilyen műtétet eddig még soha nem végeztek – mondta korábban. – De mi vesztenivalóm van? Ha a legkisebb esélye is van annak, hogy járhatok, meg kell próbálnom.”

Igen ám, csakhogy Valerijnak az utóbbi időben nagyon megváltozott az élete: feleségül vette élete szerelmét, Anasztázia Panfilovát, novemberben egészséges gyerekük született.

„Úgy néz ki, stabil az állapotom, és sok minden megváltozott. Megjelent az életemben egy nő, beleszerettem, és boldogan mondhatom, hogy összeházasodtunk, és gyönyörű gyerekünk született” – mondta a 33 éves férfi a Good Morning Britainnek nyilatkozva.

A világ első fejátültetésének ötletét egy olasz orvos, Sergio Canavero vetette fel, aki jelenleg Kínában dolgozik. Korábban majmokon végzett hasonló operációkat, és állítja, hogy egy holttesten is sikeresen elvégezte a beavatkozást.

Canavero szerint a fej eltávolítása nem okoz azonnali halált – igaz, az orvosok túlnyomó többsége nem ért egyet vele, nem véletlen, hogy kollégái körében csak „dr. Frankensteinként” emlegetik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top