Egészség

Csak forgatta a fejét, aztán félig lebénult a 23 éves nő

Tévét nézett, és nyújtózkodott, aztán nem tudott lábra állni.

A 23 éves Natalie Kunicki mentősként dolgozik Londonban. Egy márciusi este filmet nézett a barátjával. Mikor nyújtózva megforgatta kicsit a fejét, hangos reccsenést hallott. 15 perccel később ki akart menni a mosdóba, de nem tudta megmozdítani a lábát.

A barátja azt hitte, Kunicki berúgott, ő viszont hamar rájött, hogy komoly baj van. Megpróbált elaludni, hátha reggelre elmúlik a bénulás, de végül mégis úgy döntött, hogy hívja a mentőket. Úton a kórház felé megállapították, hogy a szívverése hevesebb, a vérnyomása pedig magasabb a normálisnál. A vizsgálat után az orvosok arra jutottak, hogy Kunicki olyan szerencsétlenül mozgatta a nyakát, hogy a mozdulattal megsértett egy artériát. Ez vérrögöt képzett az agyában, ami stroke-ot, illetve bénulást okozott. 

A kép illusztráció

Kunickit három órán át műtötték, mire sikerült helyreállítani az artériás működést. A bal oldala teljesen lebénult, a műtét után viszont fokozatosan elkezdte megint mozgatni a lábát, karját és csuklóját. Mára járni is megint tud, de legfeljebb csak öt percig. „Jó, ha tudják az emberek, hogy hiába vagy fiatal, könnyen stroke-ot kaphatsz. Nem is tekertem nagyon hátra a nyakam. Megmozdultam, és ennyi elég is volt” – nyilatkozta Kunicki a Daily Mailnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top