Egészség

Elismerte a kórház a felelősségét, amiért nem látták el a szemsérült kisfiút

Meglepő eredménnyel zárult a belső vizsgálat: a kórháznak el kellett volna látnia a gyereket.

Elismerte felelősségét a Bajcsy-Zsilinszky kórház a kétéves, szemsérült kisfiú ellátásával kapcsolatban – értesült a Népszava.

Az intézmény belső vizsgálata megállapította: mint ügyeletes kórháznak, el kellett volna végeznie a gyerek elsődleges szakorvosi ellátását, vagy telefonos értesítés után tovább kellett volna küldeni a fiút a Semmelweis Egyetem klinikájára.

A vizsgálat azután indult, hogy egy kisfiúnak bot fúródott a szemébe, de csak a balesete után 21 órával kezelték megfelelően, mert nem találtak megfelelő ellátóhelyet. A mentőt az ügyeletes Bajcsy-Zsilinszky kórházba irányították, de ott altatóorvos híján nem tudták fogadni.

A kisfiút végül a Semmelweis Egyetem klinikáján látták el, bár az intézmény nem volt sürgősségi ügyeletre kijelölve. Az egyetem korábbi közleménye szerint azonnal megvizsgálták a gyereket, de mivel a sérülés nem veszélyeztette a látását, a beavatkozásra másnap került sor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top