Egészség

Rendkívüli sugárvédelmi átvilágítást tartanak az összes kórházban

Miután kiderült, hogy a Péterfyben áteresztik a röntgensugarakat az ólomkötények.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ elrendelte valamennyi intézményében a sugárvédelmi szabályzatok és felszerelések állapotának soron kívüli felülvizsgálatát – írja a MedicalOnline. Az ellenőrzéshez bekérették a sugárvédelmi szabályzatokat, engedélyeket, valamint a védőfelszerelések meglétét és állapotát tartalmazó beszámolókat.

Betegek várakoznak a traumatológiai osztályon a budapesti Szent János Kórházban 2015. augusztus 6-án. Képünk illusztráció (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A felülvizsgálatot az után rendelték el, hogy egy blogbejegyzés szerint a Péterfy Kórház Manninger Jenő Baleseti Központban komoly sugárártalomnak vannak kitéve a dolgozók. Az ólomkötények simán áteresztik a röntgensugarakat, nincs érvényes sugárvédelmi szabályzat, így nem jogszerűek az elvégzett műtétek sem.

A veszélyes szabálytalanságok miatt a dolgozók levélben fordultak az igazgatósághoz, onnan elmaszatoló választ kaptak, ezért az Országos Atomenergia Hivataltól kértek hatósági állásfoglalást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top