Egészség

5 növény, amely segíthet legyőzni a tavaszi allergiát

Léteznek virágzó növények, melyek allergiát okozva megbetegítenek bennünket egész tavaszra. És vannak más növények, amelyekkel viszont csökkenthetjük, esetleg teljesen megszüntethetjük a tavaszi pollenallergia tüneteit. Ez az 5 növény a segítségünkre lehet.

Nátha, könnyezés, bedugult orr, viszkető szájpadlás, kaparó torok, irritáló köhögés, szemviszketés. Ezek mind-mind tavasszal előkerülő problémák, melyek megkeserítik a pollenallergiás emberek mindennapjait. Ha nem szeretnénk gyógyszert szedni, léteznek természetes módszerek, olyan növények, amelyek segíthetnek az enyhe allergia tüneteinek leküzdésében.

Erős immunrendszer

A legfontosabb kiindulópont az erős immunrendszer. Az alábbiakban felsorolt növények mindegyike képes alaposan megtámogatni szervezetünk saját védekező mechanizmusát. Emellett még gyulladáscsökkentő, antiallergén hatásúak.

Perilla – Más néven kínai bazsalikom, a távol-keleti orvoslásban ismert gyógynövény. A kivonatából készült krémek, olajok, csökkentik a duzzanatot, gyulladást és viszketést. A belőle készült szappan kiváló bőrirritációra is.

Csalán – Egyik legnépszerűbb gyógynövényünk. Nem véletlenül, hiszen gazdag C-vitaminban és a kvercetin elnevezésű flavonoidban, mely gátolja az allergiát okozó hisztamin termelődését.

Homoktövis – A magas C-vitamin-tartalmáról ismert növény rendszeres fogyasztása jelentősen megerősíti az immunrendszert. Így szervezetünk képes legyőzni az őt fenyegető betegségeket, köztük az allergiát is.

Koriander – Jó hír a keleti konyhát kedvelő allergiások számára, hogy a koriander megszüntetheti az enyhe orrdugulást és a tüsszögési ingert. A távol-keleti gasztronómiában oly kedvelt fűszernövényből készült illóolaj bőrviszketésre is jó.

Lándzsás útifű – Az egyik leghatékonyabb gyógynövény az allergia elleni harcban. Megtisztítja a légutakat és visszaszorítja a váladékképződést. Gyakran a hasonló hatású kakukkfűvel keverve alkalmazzák gyógyteaként.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top