Egészség

A jókedv záloga: olajos magvak és csoki

A frontok meg a viharfelhők jönnek-mennek, ezzel együtt gyakran a hangulatunk is borúsra fordul. Ha az időjáráson változtatni nem is tudunk, a kedvünk még nem kell, hogy feltétlenül rossz legyen. Vannak ételek, amelyek kedvezően befolyásolják hangulatunkat.

Az időjárási frontokhoz köthető hangulatingadozás megviseli azt is, akivel történik, de természetesen kihat a környezetére is, a körülötte élő embereket sem kíméli. Ezért ha tudjuk, hogy hajlamosak vagyunk szomorúságba esni három egymást követő esős nap után (ki nem?), akkor együnk valami finomat, amitől a kedvünk is felderül!

Légy résen!

Mielőtt belevágnánk a hangulatjavító élelmiszerek felsorolásába, szögezzük le: mindent csak mértékkel! Hiszen itt most nem az a cél, hogy rákapjunk valamire (sütemények, alkohol), amitől mindig garantáltan jó kedvünk lesz. Alapvetően nem ez a megoldás, ráadásul, ha rákapunk a hangulatjavító édességekre, a nem kívánt kilók is könnyen felcsúsznak.

Étcsokoládé

A 70%-os étcsokoládé kis mennyiségben fogyasztva jótékonyan hat szervezetünkre. Antioxidánsokban gazdag, energetizál, és így lassítja az öregedés folyamatát is. Az étcsokoládé teobromintartalma miatt elűzi a fáradtságot és növeli a jó hangulatot. Egy-két kocka naponta elegendő, ne vigyük túlzásba.

Olajos magvak

Nincs is min csodálkozni, az olajos magvak jó zsírokat (ómega 3 és 6) tartalmaznak, ezek pedig támogatják szervezetünk egészségét, a szív- és érrendszer működését. Antioxidáns-, vitamin-, ásványianyag- és fehérjetartalmuk is kiemelkedő.
Mandula: magnézium
Mogyoró: vas
Pisztácia: tiamin 
Ezek mind növelik testünk energiaszintjét, hozzájárulnak az egészséges élethez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top