Egészség

Medál menti meg az allergiásokat

Nem valami ősi ezoterikus megoldást ajánlunk, hanem egy innovatív ékszert, amely allergiások ezreit mentheti meg.

Gondoltad volna, hogy az allergiás halálesetek több mint fele éttermi étkezés után következik be? Az allergiás reakciót kiváltó ételek jelzésére képes medál fejlesztői ezen a statisztikai adaton akartak változtatni, amikor az allergéneket jelző digitális ékszert megalkották.

Az Allergy Amulet három részből áll, az egyszer használatos tesztcsíkokból, a reagenst tartalmazó technikai eszközből és az ezzel összekapcsolható digitális medálból, amely végül kijelzi az allergén jelenlétét.

Természetesen az eszközhöz tartozik mobilapplikáció is, ahol tárolni lehet az adatokat, és amelyen keresztül akár mentőt is lehet hívni.

A kilenc leggyakoribb élelmiszer-allergén (földimogyoró, diófélék, hal, kagyló, búza, tojás, tej, szója és glutén) kimutatására képes. A technológia a molekuláris lenyomatot tartalmazó polimerek új alkalmazásán alapul. Ezek olyan fejlett biológiai anyagok, amelyekben a szintetikus üregek a célmolekulákhoz kötődnek, méretükben, formájukban és más molekuláris tulajdonságaikban egyaránt illeszkednek, és így felismerik az adott allergén specifikus kémiai összetevőit. A kémiai kötés és az elektromos reakció jelet küld a leolvasónak, amely egyszerű igen/nem választ ad, jelezve, hogy az allergén molekula jelen van-e az ételben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top