Egészség

26 stroke után gyógytornásznak tanul a hős fiú

Egy nagyon erős fiú története, nemes célokkal!

Daniel Nwosu 6 éves korában kapott először agyvérzést, amit később több mint 20 mini-stroke követett és egyéb betegségek is járultak hozzá, teljesen beárnyékolva az életét egészen a középiskolás éveiig.

Az agyvérzés után a teljes bal oldala lebénult, újra kellett tanulnia beszélni és járni is, hónapokig kórházban volt. Az iskolában a barátainak eleinte nem mondta meg, hogy mi baja van, azt mondta helyette, hogy azért van tolószékben, mert autóbalesete volt. Olyan is volt, hogy a randiján kapott miniagyvérzést, a barátnőjének pedig úgy kellett segítséget hívnia, hogy fogalma sem volt, hogy mi történik.

Daniel és a családja azóta létrehozták a Fiatal Stroke-túlélők Szövetségét, hogy erőt adhassanak másoknak. A fiú pedig gyógytornásznak tanul az egyetemen, mert tudja, hogy mennyi múlt az ő munkájukon, amikor neki volt rá szüksége, és ő is segíteni akar másokon.

Via

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top