Egészség

Életveszélyes a sólámpa a háziállatok számára

Az állatkórház egy konkrét eset után figyelmeztetett a veszélyre.

Az új-zélandi  Maddie Smith 11 hónapos macskája egy reggel furcsán kezdett viselkedni. A gazdája először azt hitte, hogy ez csak a rossz időjárás miatt van, de délutánra a macska már nagyon rosszul volt. Nem evett, nem ívott, mozogni sem tudott és szemmel láthatóan a hallásával és a látásával is gondok voltak.

Maddie természetesen azonnal állatorvoshoz vitte, ahol egy vérvétel után kiderült, hogy nátrium-mérgezése van, ez okozza a súlyos neurológiai problémákat. Egy kicsivel később pedig arra is rájöttek, hogy ez mitől lehet: a macska ugyanis nyalogatta otthon a sólámpát, amit a gazdi azóta eltávolított a lakásból. A cica azóta szerencsére jobban van, otthon lábadozik.

Az állatorvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy a nátrium-mérgezés életveszélyes lehet az állatok számára, mivel görcsöket, hányást, hasmenést és koordinációvesztést okozhat. Ezért érdemes a sólámpát olyan helyre rakni, ahol nem érhetik el a kutyák vagy a macskák.

Via

Kiemelt kép: illusztráció, Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top