Egészség

Megkérték, hogy ne szoptasson nyilvánosan, visszavágott az anyuka

Olivia Cook, háromgyerekes anyuka a Facebookon is megosztotta történetét.

Olivia Cook Facebookon osztotta meg történetét: a háromgyerekes anyuka és családja egy pizzériába mentek, ahol elkezdte szoptatni legkisebb gyermekét. A hely vezetője egy köténnyel ment oda hozzájuk, és felkérte Olíviát, hogy takarja el magát. Az anyuka ezt illedelmesen elutasította, történetét pedig el is mesélte.

Peter Bales, a pizzéria tulajdonosa szerint állítólag náluk házirend, hogy ha egy anyuka nyilvánosan szoptat, akkor nekik kötelességük felajánlani egy kendőt; ha elutasítja, azt is tiszteletben tartják. A férfi szerint csak túlreagálták a szituációt, ő csak a munkáját végezte.

Cook anyuka azonban nem hagyta annyiban a dolgot, amellett, hogy megosztotta a történetét a nagyközönséggel, egy szakértőt is megkérdezett: a nyilvános szoptatás kendő nélkül törvényes Amerika mind az 50 államában, így minden anya úgy szoptat, ahogy a babának és neki a legjobb.

via

Kiemelt kép: illusztráció, Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top