Egészség

A Honvédkórház orvosai is részt vesznek a sziámi ikrek operációjában

Maguk jelentkeztek, kiutaznak Bangladesbe.

A Honvédkórház szakemberei is közreműködnek a koponyájuknál összenőtt bangladesi sziámi ikrek végleges szétválasztó műtétjénél – közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a koponyájuknál összenőtt bangladesi sziámi ikrek soron következő műtétjében a Honvédkórház több orvosából és egészségügyi szakdolgozójából álló csapat is rész vesz július végén Bangladesben. A műtét a dakkai Központi Katonai Kórházban lesz.

A kórház tizenegy egészségügyi szakemberrel támogatja a sziámi ikerpár végső operációját, a szakemberek között vannak orvosok, műtőssegédek és műtősnők is. A rendkívül bonyolult és veszélyes műtétet Csókay András idegsebész, a Honvédkórház idegsebészeti osztályának osztályvezető főorvosa vezeti.

A Honvédkórház orvosai önszántukból ajánlották fel segítségüket, az egészségügyi szakdolgozók az MH Egészségügyi Központ külön engedélyével lesznek jelen az operációnál – írták. Közölték azt is, az intézmény műtéti eszközparkot is biztosít a beavatkozás elvégzéséhez, amely várhatóan két napig fog tartani.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTI/EPA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top