Egészség

Belehalt a hőségbe a japán állatkert kabalafigurája

A Japánban tomboló kánikulának eddig 11 halálos áldozata volt, az elmúlt héten legalább ötezren szorultak kórházi ellátásra.

Eddig tizenegy halálos áldozata van a Japánban tomboló hőségnek, köztük egy 28 éves fiatalember, aki vasárnap este a Hirakata Vidámpark kabalafigurájának öltözve ugrándozott húsz percen át 16 kilós jelmezében, mielőtt összeesett – írja a BBC híre alapján a 444.hu.

kabalafigura

Képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

A fiatalember eszméletét vesztette, majd a kórházba szállítás közben meghalt. A park vezetése nyilatkozatában azt ígérte, „kivizsgálja az incidenst”, és mindent megtesz a hasonló esetek megelőzésére. Mint írták, a nyár hátralevő részében már nem lesznek élő kabalafigurás programjaik.

Japánban múlt hét óta pokoli kánikula tombol, a hőség miatt legalább ötezren szorultak kórházi ellátásra – javarészt idős emberek. Az előrejelzések szerint a hőhullám még a jövő héten is kitarthat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top