Egészség

Pécsett a lakók is kaptak a szúnyogirtásra használt idegméregből, futva menekültek

A szakemberek szerint nem tudni, hosszú távon milyen hatással van a szer az emberi szervezetre, de az biztos, hogy nem szabad belélegezni.
szúnyog

Futni kényszerültek a napokban Pécsen az egyik kertváros lakói, amikor megjelent a szúnyogirtó autó – jelenti az ATV. A vegyszerből a járókelőkre is jutott bőven, perceken belül sűrű ködre emlékeztető füst borította be az utcát.

A legtöbben a házukban kerestek menedéket. „Hát ki marad itt kint, amikor végül is csak egy méreg” – méltatlankodott az egyik helyi lakó.

A szakemberek szerint a szúnyogirtásra használt szer egy speciális idegméreg, a szúnyogokat megöli, a nagyobb rovarokat pedig megzavarja, de azt nem lehet tudni, hogy az emberre hosszú távon milyen hatása van. „Én azt szoktam mondani, hogy rossz, a használatát abszolút minimalizálni kellene, már csak azért is, mert a saját környezetünket károsítjuk vele” – mondta a csatornának Kemenesi Gábor virológus.

Kiemelt képünk illusztráció (Fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top