Egészség

Szlovákia legveszélyesebb pókja mart meg egy nőt

Zsibbadt a karja és a lába, mentőt kellett hívni hozzá.

Kórházba kellett szállítani egy 37 éves nőt a szlovákiai Stupaván, mert megmarta egy mérges pók. A házukban vették észre az állatot, és mivel nem szokták megölni a pókokat, a nő óvatosan megfogta, és ki akarta vinni. Ekkor marta meg a pók.

A csípés után az ujja elkezdett vérezni. A pókot betették egy edénybe, és a neten megnézték, milyen fajról van szó. Amikor kiderült, hogy egy mérges dajkapók volt a tettes, azonnal mentőt hívtak – írja a Paraméter.sk.

Mire a mentők a helyszínre értek, a nőnek már az egész karja bizsergett. Két injekciót kapott, utána vitték be a kórházba. Útközben is bizsergést érzett a lábaiban, majd egyre kevesebbet kommunikált.

A mentősök megerősítették, hogy valóban mérges pók okozta a csípést. Szerencsére néhány óra alatt a nő egészségi problémái megszűntek, így kiengedték a kórházból.

A mérges dajkapók a legmérgesebb pókfaj Szlovákiában, de nem túl gyakran lehet találkozni vele. Méretéhez képest meglehetősen félelmetes és agresszív pókról van szó.

Csípése különösen fájdalmas, súlyos következményekkel járhat, és tartós szövetkárosodást is okozhat. A faj Magyarországon is megtalálható, a szántóföldektől kezdve a nagyvárosokig sokfelé előfordulhat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top