Egészség

Agyvérzést kapott egy magyar férfi Angliában, magyar mentősök fogtak össze érte

Több mint egymillió forintba került a hazaszállítás, a család ezt nem tudta volna kifizetni. Jólelkű magyar mentősök azonban összefogtak.

Megható esetről számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint írják, egy fiatal, újkígyósi apuka agyvérzést kapott Londonban, de egészségbiztosítás híján, az életmentő ellátást követően komoly problémát jelentett a mentővel történő hazaszállítás.

A család nem tudta kifizetni a több mint egymillió forintos összeget, így a szintén újkígyósi születésű dabasi állomásvezető vette kézbe az ügyet. Kiss Tamás felkereste a Békés megyei város polgármesterét, aki azonnal gondoskodott az úthoz szükséges üzemanyag- és kompköltségről.

Miután Ekrik Pál mentőtiszt és Surányi Lajos gépkocsivezető is önként jelentkezett a térítésmentes feladatra, már „csak” egy mentőautó hiányzott az induláshoz, amelyet végül a Johannita Segítő Szolgálat bocsátott a jólelkű mentők rendelkezésére. Szombat reggel pedig az Országos Mentőszolgálat budaörsi mentőállomásán a legmodernebb orvostechnikai felszerelések is bekerültek az autóba, és a mentősök elindulhattak a több mint 1700 kilométerre levő betegért.

Kiemelt kép: illusztráció, MTVA/Bizományosi: Juhász Gábor 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top