Egészség

Szívmelengető videó: először sétál a 3 éves kislány, akiről azt mondták, nem fog tudni járni

Mia édesanyjának az orvosok azt mondták, kislánya talán sohasem lesz képes járni. A kis hős azonban dacolt a lehetetlennel, az első sétájáról készült videó bejárta az internetet.

Az Egyesült Királyságban élő, 22 éves Mollie Wincottnak az orvosok azt mondták, kislánya talán sohasem tud majd járni. A 3 éves Miánál ugyanis egy ritka, genetikai eredetű agyi fejlődési rendellenességet, a Joubert-szindrómát diagnosztizálták a közelmúltban. A betegségben szenvedőknél a járás és a beszéd képessége sérül. A kislány emellett két lyukkal a szívén született, így csecsemőkorát az intenzív osztályon töltötte.

A rossz kilátások ellenére Mia megtette első lépéseit: rózsaszín, guruló járókeretének segítségével sétálni kezdett, és ezt a pillanatot videón rögzítette büszke anyukája.

Mollie megosztotta a felvételeket a Twitteren, és a történet azóta bejárta az internetet – több mint 8400 retweettel és csaknem 100 ezer kedveléssel.

Miának már hosszú ideje volt sétálója, de soha nem foglalkozott vele, amíg rózsaszínre nem festettem. Amikor megmutattam neki, nagyon boldog lett, és megtett néhány lépést” – mondta a fiatal anyuka.

(via)

Kiemelt kép: illusztráció, Profimedia

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top