Egészség

Ezek a leggyakoribb sérülések a Balatonnál

Ti mire tippeltek?

Egy életmentés és közel háromezer szakszerűen ellátott sérülés – ez az idei Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat (BESZ) mérlege. A Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtóinak idén is a kagylók okozta sérülések és kisebb sportsérülések adták a legtöbb feladatot.

A gondtalan pihenés elősegítésére a Magyar Vöröskereszt idén már 13. alkalommal indította el a Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát. A szolgálatban részt vevő 320 fiatal önkéntes a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket látta el 12 Balaton-parti település 19 strandján június 28. és augusztus 20. között.

Idén az önkéntesek 2735 esetben segítettek, a leggyakoribb sérülések közé tartoztak a kagyló okozta vágások, kisebb horzsolások, rovarcsípések vagy a különböző sportsérülések, rosszullétek.

A Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálat huszonnegyedik munkanapján egy sikeres újraélesztés is történt, a Magyar Vöröskereszt önkéntesei Balatonfenyvesen élesztettek újra egy 60 év körüli nőt, aki fürdőzés közben lett rosszul.

A legeseménydúsabb nap július 20-án volt, ezen a szolgálati napon 111 alkalommal fordultak a strandolók a vöröskeresztes elsősegélynyújtókhoz. A szolgálat ideje alatt a balatonfenyvesi Központi szabadstrandon keresték fel legtöbbször az elsősegélypontot, ahol 280 alkalommal volt szükség az önkéntesek munkájára. A szolgálat 2007-es indulása óta összesen 42 222 esetet láttak el szakszerűen a vöröskeresztesek, és hét esetben történt közvetlen életmentő beavatkozás.

(MTI)

(Kiemelt kép: MTVA)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top