Egészség

2 és fél éves kisgyerek került életveszélybe a Balatonban

A 7 bajba jutott ember között egy kisgyerek is volt.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai hétvégén a II. fokú viharjelzés alatt három esetben összesen 7 személyt mentettek ki a tóból – írja az infostart.hu.

A tihanyi hajóállomás előtti vízterületen egy elektromos kisgéphajó műszaki hiba miatt működésképtelenné vált, és a fedélzeten 3 személlyel – köztük egy 2 és fél éves kisgyermekkel – sodródott magatehetetlenül. A helyszínre érkező egység a mentést késedelem nélkül megkezdte, és a hajót utasaival együtt, épségben a tihanyi kikötőbe vontatta.

A viharjelzés ideje alatt két további vitorlás hajó is jelezte, hogy önerőből nem tud biztonságosan partra jutni, a segítség egyik esetben sem maradt el.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben csak a parttól számított 500 méteren belül szabad úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel a vízben tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorlás hajók kivételével). 

Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top