Egészség

Visszaszóltak volt kollégái a felmondott zalaegerszegi szívsebésznek

A Facebookon azt írták, nagy megkönnyebbülés nekik a változás.

Megírtuk, hogy 25 év után nyílt levélben mondott fel Alotti Nasri, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szívsebészeti osztályát vezető főorvos. Távozásában közrejátszottak az ellátás hiányosságok, a rossz légkör, és hogy egy hét kórházi tartózkodás után a műtétre várva elhunyt egy beteg.

A kórház szívsebészei az intézmény Facebook-oldalán reagáltak az esetre. Azt írták, hogy elítélik az osztály belügyeinek kiteregetését, ezért eddig nem is akartak reagálni Nasri szavaira, de most mégis megtették.

„Annyit azonban hadd jegyezzünk meg, hogy rendkívül nagy megkönnyebbülés számunkra a változás, szakmai tervekkel felvértezve, hatalmas lelkesedéssel, és fegyelemmel várjuk a jövőt, melyet mi alakíthatunk, most már tényleg a betegek javára”

– olvasható a közleményben.

Arról is írnak, hogy nem akarják felsorolni, miért nem volt alkalmas Nasri a posztra, mert szerintük ez nem tartozik a betegekre.

„Nem szedjük pontokba a korábbi vezető alkalmatlanságát bizonyító emberi, szakmai, manuális, erkölcsi és etikai szempontokat, nem soroljuk fel az elmúlt két évtizedben tapasztalható, országosan is kiemelkedő sebészelvándorlás 16 (!) szívsebészének nevét, sem a számos szakdolgozóét. És nem sorolunk fel EGYET SEM azon számos esetből, amiket felsorolhatnánk…”

A közleményt Dr. Rashed Aref Ph.D, az új osztályvezető főorvos, Dr. Fülöp János szakorvos, Dr. Vígh András főorvos, Dr. Tóth Roland Ph.D., szakorvosjelölt és Dr. Watti Rézan szakorvosjelölt jegyzi.

(444.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top