Egészség

Egyre többen kerülnek kórházba avokádókéz-szindrómával

A tengerentúlon annyian kerültek a sürgősségire azért, mert az avokádó feldolgozása közben megvágták a kezüket, hogy már külön nevet kapott a jelenség.

Amerikában olyan mértékű avokádómánia uralkodik, amit mi elképzelni sem tudunk: az avokádó szinte annyira beépült a mindennapokba, mint az alma, főleg a milleniumi generáció körében. A szuperegészséges gyümölcs elterjedésével azonban egy új „betegséggel” is egyre gyakrabban találkoznak a kórházak: az avokádókézzel.

Pont arról van szó, aminek hangzik: az emberek bicskája beletörik az avokádó feldolgozásába, és véletlenül az ujjukba szalad a kés. A balesetnek több amerikai celeb is áldozatául esett, nemrég Andi Dorfman és Joy Behar, tévésztárok is a kórházban kötöttek ki a guacamole készítés következtében.

De még Meryl Streep kezében is megszaladt egyszer a kés az avokádószeletelés közben – ő 2012-ben a kézsebészeten végezte.

Embed from Getty Images

Mit tehetünk, hogy elkerüljük az avokádókéz szindrómát? Ne erőltessük a félérett avokádókat, várjuk meg, míg vajpuhára érik a gyümölcs. Aztán csak óvatosan!

yahoo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top